top of page

Gemeenteraad 29 juni 2023

Beboeting lichte snelheidsovertredingen


De nieuwe GAS5-regeling biedt steden de mogelijkheid om lichte snelheidsovertredingen administratief te beboeten. Dit betekent minder gedoe met strafrechtelijke procedures en meer focus op veiligheid. Vanaf nu kunnen steden de verantwoordelijkheid nemen voor beperkte snelheidsovertredingen op wegen waar 30 km/u of 50 km/u de maximumsnelheid is. Door deze overtredingen efficiënt af te handelen, kunnen we samen werken aan veiligere wegen en een vlotte verkeerservaring voor iedereen.


Welkom NEWTON

NEtWerk Tiense ONdernemers


Het nieuwe NEtWerk Tiense Ondernemers ondersteunt ondernemers, adviseert onze stadsdiensten en verrijkt de consumentenbeleving in Tienen. hun missie is een bloeiende lokale economie en een betere levenskwaliteit. Samen met hun werken we aan tastbare veranderingen en een positieve impact voor de handel in Tienen. Om initiatieven hiertoe mogelijk te maken werd er ook een subsidiereglement voor handelsinitiatieven goedgekeurd.


Methodeschool De Toverwijzer

Nieuwe veilige schoolomgeving


De Toverwijzer verhuist naar een nieuwe locatie in Overlaar. We maken van deze nieuwe schoolomgeving veilig voor de leerlingen door een zone 30 in te voeren, kiss-and-ride-zone nabij de school, oversteeksplaatsen en een fietsstraat. Een spannend nieuw hoofdstuk begint met deze prachtige nieuwe locatie!


Een ander zeer besproken item is het bereikbaarheidsplan stadscentrum.

Via deze pagina kan je alle juiste informatie raadplegen en vind je ook de contactgegevens om bijkomende vragen te stellen aan de bevoegde diensten. www.tienen.be/bereikbaarheidsplan

Comments


bottom of page