top of page

Gemeenteraad 30 maart 2023

Reglement kleine initiatieven


Via het reglement speciale projecten krijgen jongeren de kans om een origineel idee, een uniek initiatief of een bijzonder project vorm te geven. Het gaat om een initiatieven voor en door Tiense jongeren. Het reglement speciale projecten kreeg een update naar de huidige noden, zodat meer projecten in aanmerking kunnen komen voor deze subsidies. Aanvragers kunnen gebruikmaken van een toelage van 300 tot maximaal 2000 euro.


Heldenbar 2023


Van 27 mei tot en met 24 september.

Ook dit jaar kunnen verenigingen de heldenbar op het steentjesplein uitbaten, ook dit jaar opnieuw met de mogelijkheid tot extra optredens en randanimatie. Inschrijven kan vanaf vrijdag 5 april ’23.


Visie Bereikbaarheidsplan


Er werd de laatste jaren gewerkt aan een toekomstvisie voor de

mobiliteit in het centrum van onze stad. Een veilige schoolomgeving, vlotte bereikbaarheid van het centrum en een vereenvoudigde opbouw staan hoog op de prioriteitenlijst van het bestuur en de verschillende participatiegroepen. De verdere uitwerking en uitrol van het bereikbaarheidsplan zal gefaseerd verlopen, na verder onderzoek en met de nodige communicatie naar de betrokkenen.


Reglement ondergrondsparkeren


Bij de nieuwe ondergrondse parking in de Alexianenstraat wordt een retributiereglement op maat gemaakt. Parkeren kost overdag 1 euro per uur, s avond 0,5 euro per uur of 9euro voor een volledige dag.

Comments


bottom of page